Candyman's kennel

Siberian husky till arbete och vardagsglädje

Frankseye

Bakgrunden till valpkullen

Åren går snabbt. Hundar blir gamla och jag själv börjar bli gammal. Så om jag skulle ha ett gäng hundar på "ålderns höst" (men inte så mycket längre) fick det bli en sista kull nu. Efter mycket funderande bestämde jag mig att para Molly med Striker.

Varför blev det nu Molly och Striker?

Molly

Nu hade jag två tikar att välja på: Mellis och Molly. Kullsyskon i Lisas kull för fyra år sedan. Trots kullsystrar så är dom rätt olika till typ och temperament. Molly är faktiskt ganska lik sin mamma. Både till typ och temperament. Men hon är förvisso en storlek större än Lisa. Hon har en makalös rejäl och tjock päls så hon ser dessutom större ut än hon egentligen är. Och hon har ett snäpp barskare temperament än Lisa. Har en hög integritet så hon faller inte i armarna på vem som helst. Som draghund är hon verkligen bra. Går i led utan att tveka. Var till synes helt opåverkad efter att ha gått 25 mil på Amundsen i vintras.

Molly
Molly i spannet

Striker

Hur ska man nu beskriva den här Striker? Jo han är fem år gammal. Har ett mycket trevligt temperament. Lite av Malvins temperament kändes det som. Svart och vit till färgen. Bra storlek och proportioner. Har haft två kullar tidigare. Duktig ledarhund i Haagens spann. Gick exv en stor del i led när Haagen körde PD300 vintern 2012.

Striker
Striker under PD 2012        Fler bilder på Striker »

Striker har en intressant stamtavla som jag tycker matchar Mollys väldigt väl. Strikers pappa är Vargevass Enok.  Mycket vänligt temperament och en lekfull vovve. Har gått som ledarhund i Karstens spann på många långdistanslopp.  http://www.vargevass.com/dogs/enok.html

Enok
Enok
Samtliga foton på Enok från vargevass kennel.
Enok under Finnmarkslöpet
Enok under Finnmarkslöpet. I led med Nathan
Enok och Mørkki
Enok med sin far Mørkki

Mamma till Striker är Magpie - en hund från Karen Ramstead men nu hos Katerinas kennel. http://kippsiberians.kokeshnet.com/ .

Magpie

Magpie

Mollys mamma är vår egen Lisa. Född hos Katerina. Lisas föräldrar är båda från Karen Ramstead. Lisa är en genommysig hund, mjuk och vänlig till temperamentet. Hängiven draghund och är en av mina bästa ledarhundar.

Lisa

Lisa i led under hennes första Polar Distans.

Mollys pappa är Magneto. Också en North Wapiti hund som numera är hos Katerina. En stor men lätt hund som gått med i flera långdistanslopp i USA innan han flyttade hit.

Magneto

Magneto

Så 3/4 av bakgrunden är från North Wapiti men inavelsgraden blir ej mer än 1,7%  Intressanta hundar i stamtavlan är Grover samt Smiley - ett brödrapar som i många år var kärnan i Karen Ramsteads Iditarodspann. 

En av höjdpunkterna på besöket var förvisso att kolla in Kaisers valpkull. De var 9 veckor och ett riktigt busgäng. De var sex valpar från början men en hade redan flyttat. En av valparna (Zorro) tyckte jag mest om. Kaiser har Sarek till far och Zorro var väldigt lik våran Sarek till typ och sätt. Ja Sarek hade varit tanken från början. Men sorgligt nog avled han av tarmvred i våras. Jättetrist.  Notabelt är att Striker är pappan även till dessa valpar.

kaiser med valparna

Kaiser med sina valpar. Zorro andra valpen från vänster.

 Nu var det bara att räkna veckorna fram till oktober. Först så blir det en röntgenkoll efter 6 veckor för att se om där är några valpar och hur många det blir. Ja man kanske inte bara ska leva i en drömvärld. Men att ha drömmar att leva mot och jobba för tycker jag är en av de viktigaste ingredienserna i tillvaron. Nåt av det viktigaste i livet faktiskt.

 

 

Bilder och annat på valparna

  • Bakgrund
  • Nyfödda
  • Galleri nyfödda
  • Galleri dag 2
  • Galleri en vecka
  • Valparna nu en vecka
  • Galleri två veckor
  • Galleri tre veckor
  • Galleri en månad
  • Youtubefilm 1 månad